sokken

De gelukkigste voeten dragen sokken van Caresse

Van onzichtbare sneakersokken tot comfortabel warme kniekousen en alle sokken daartussen, bieden we je de keuze uit de mooiste collectie sokken.

Mooi en comfortabel

Onze sokken zijn niet alleen mooi om te zien, ze voorkomen ook wrijving tussen je voeten en schoenen, waardoor blaren en pijnlijke plekken worden voorkomen. Transpiratie wordt geabsorbeerd of afgevoerd, waardoor je droge voeten houdt. En in de winter houden ze je voeten lekker warm.

De beste materialen

Onze sokken bestaan altijd voornamelijk uit natuurlijke materialen, zoals katoen en wol. Deze materialen zijn zacht om te dragen en goed vocht absorberend. Daarbij is wol ook lekker warm en katoen juist wat koeler om te dragen.

Naast wol of katoen worden ook nylon en elasthan veel gebruikt. Verkeerd gebruik van nylon en elasthan kan voor irritaties zorgen, zoals schurende sokken, harde draden en veel transpiratie. Bij al onze sokken zijn de nylon en elasthan draden goed omwikkeld of afgeschermd door de natuurlijke materialen, waardoor er nooit dit soort irritaties kunnen ontstaan.

Er zijn echter goede redenen om nylon en elasthan in sokken te gebruiken. Nylon zorgt voor een sterkere sok en kan vocht snel afvoeren, waardoor transpiratie aan de buitenkant van de sokken kan verdampen. Elasthan zorgt voor de rek. Het zit vooral in de boord van sokken, om ervoor te zorgen dat deze mooi op je benen blijven zitten.

Perfecte afwerking

Bijna alle sokken die wij verkopen zijn handgeketteld. Dat betekent dat de naad die voor de tenen langs loopt door een naaister met de hand er in is gemaakt. Daardoor zijn deze naden mooi plat en zitten er geen vervelend dikke knoopjes aan de zijkanten in de sokken.